Страх от недостиг повиши цената на биткойн до двумесечен връх

Криптовалутата нарасна със 116% от началото на годината

Страх от недостиг повиши цената на биткойн до двумесечен връх

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Биткойн се повиши до малко над 61 200 долара, излизайки от двумесечната негативна серия, предава Reuters. Дигиталното злато поскъпна в ранните часове на деня, след като беше обявена информация, че има вероятност криптовалутата да започне да се предлага в ограничени количества, точно когато започна да се приема по-широко.

Биткойнът (BTC) е нараснал със 116% от минимума за годината от 27 734 долара на 4 януари. Той премина границата от 60 000 долара за първи път на 13 март, като достигна рекордните 61 781.83 долара.

Зашеметяващите печалби на криптовалутата през тази година се дължат на все по-широкото му приемане и факта, че все повече компании, сред които производителят на електрически автомобили Tesla, Mastercard Inc и BlackRock Inc, го използват като разплащателно средство.

Към 12:30 ч. (българско време) биткойн се търгува за 59 548.58 долара, според Coindesk.

Според Джъстин Д’Анетан, мениджър продажби в компанията за цифрови активи Diginex в Хонг Конг, интересът на инвеститорите към биткойн през последните няколко седмици се дължи на факта, че „миньорите не продават наскоро отсечените монети и ограничавайки предлагането, цената му поскъпва“.  

Коментари: 0