Страхът за икономиката отново поведе долара нагоре

Валутата доближи двумесечен връх

Страхът за икономиката отново поведе долара нагоре

Снимка: Unspalsh

Доларът се доближи до двумесечен връх в понеделник на фона на продължаващите съмнения за възстановяване от кризата. Доларовият индекс се промени малко, достигайки 94.530 пункта. Това се случи, след като миналата седмица валутата докосна двумесечен връх от 94.745 пункта и отчете най-големия си седмичен ръст от началото на април, предава Reuters.

Възстановяването на американските акции в петък помогна за ограничаването на покачването на долара, който се счита за сигурно убежище в трудни времена. Инвеститорите обаче са нащрек заради влиянията на пандемията и политическата несигурност, които могат да се отразят негативно на икономиката.

Едно евро се търгуваше за 1.1635 долара, след като в петък падна до 1.16125 долара, най-ниското ниво от два месеца. Британският паунд се котираше за 1.2767 долара, малко над двумесечното дъно от сряда от 1.2676 долара.

„Нарастването на долара отразява отпускането на (късите доларови) позиции. Имаше два основни фактора – повишаване на реалната доходност в САЩ и сделки с риск”, коментира Тацуя Чиба, мениджър по форекс търговията в Mitsubishi UFJ Trust Bank.

Коментари: 0