Продукти, забранени в някои държави

Сред тях са френските сирена и шоколадовите яйца

Продукти, забранени в някои държави
Комбинацията от политически фактори, култури, религии, но и като превенция за здравословното състояние на населението доведе до забрана на следващите неща в някой части от света. 

В Русия са забранени френските сирена 


В отговор на наложените от западните страни санкции във връзка с украинската криза, през август 2014 г. руските власти забраниха вноса на определени стоки, сред които и френски сирена от Европейския съюз, САЩ и други западни страни.

В Канада са забранени детските проходилки


По време на изследване, направено от канадски учени през 2004 г., е установено, че детските проходилки не са полезни за малчуганите. По-голямата подвижност на детето може да предизвика най-различни наранявания на главата, костите, може да се стигне дори и до смъртни случаи. 

В Иран са забранени манекенки за витрините


При нарастващото влияние на Запада, през 2009 г. Иран забрани да се слагат във витрините манекенки с изваяни форми, особено ако не носят хиджаб. 

В Северна Корея са забранени дънките 


Дънките се смятат за символ на САЩ и поради тази причина носенето им се смята за нелегално. 

В САЩ са забранени шоколадовите яйца Киндер

 В известния деликатес се крие детска играчка и от гледна точка сигурност те се забраняват в САЩ. Смята се, че малките биха могли да погълнат дребните части и да се задавят или задушат с тях. 

В Сингапур забраняват дъвките 


В Сингапур никога не е било забранено да се дъвче дъвка, но заради трудното им премахване от улиците, от 1992 г. вносът и продажбата е забранен. 

В Саудитска Арабия са забранени маските 


През 2013 г. Саудитска Арабия забрани вноса и продажбата на маски с лика на Гай Фокс, който е протагонист във филма "V for Vendetta". Негова маска широко се ползва на антиглобалистки протести, тя стана символ и на движението Anonymous на Запад. Днес законът в Саудитска Арабия важи за всички маски.
Коментари: 0