Строителят на „Графа“ ще бъде глобен, но дефектите ще останат

До вчера вечерта беше срокът, в който изпълнителят на проекта можеше да ремонтира проблемните части

Строителят на „Графа“ ще бъде глобен, но дефектите ще останат

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

5262 ~ 2 мин. четене
Некачествените участъци по столичната ул. „Граф Игнатиев“ няма да бъдат ремонтирани, а на изпълнителя на строителството „Джи Пи Груп“ ще бъде наложена глоба. Това стана ясно след инспекция на прясно ремонтираната улица от столичния кмет Йорданка Фандъкова, цитира БГНЕС. 

До вчера вечерта бе последният срок, в който строителят можеше да ремонтира проблемните части, а такива не липсваха. Стана ясно, че обектът е предаден още на 21 май и е приет с Акт 15, така че глоби за забавяне на ремонта няма как да се наложат. Възложителят и надзорът са направили забележки към изпълнителя - за локални пропадания на настилката, места с недостатъчно фугиране и други детайлни дефекти.

По думите на Фандъкова нередностите са констатирани на територията на 15 декара, но няма да бъдат ремонтирани, защото не пречели на цялостното движение. „Улицата няма да се разкопава отново заради няколко накриво наредени плочки“, коментира столичният кмет, цитиран от изданието.

Глобата за некачествено извършена дейност може да достигне до 1 млн. лв., а ремонтът на столичната улица струваше на данъкоплатците 24 млн. лв.

Какво се случва с "перките"

След проверка на Economic.bg на място стана ясно, че ограничителите "перки на акули" все още са на "Графа". Те ще останат там поне още "1-2 месеца" по думите на шефа на "Транспортна инфраструктура" Даниел Евлогиев. Според него при приемането на обекта с Акт 15 ограничителите не са посочени като забележка към изпълнителя, защото изборът на новите чугунени колчета бил направен след подписването на договора с "Джи Пи Груп". От Столична Община обясниха още, че новите ограничители все още не са произведени и ще бъдат сменени за сметка на изпълнителя. 
Коментари: 0