Sycamore Partners обмисля придобиването на J.C. Penney

Двете компании са започнали предварителни преговори, твърдят източници

Sycamore Partners обмисля придобиването на J.C. Penney

Снимка: Wikipedia

Компанията за дялово инвестиране Sycamore Partners води предварителни разговори за придобиването на J.C. Penney. Придобиването може да се случи, ако преговорите на американската верига универсални магазини с кредиторите ѝ се провалят, твърдят трима източници на Reuters, запознати с въпроса.

J. C. Penney, която има близо 85 000 служители, подаде молба за защита от фалит през май, след като коронакризата я принуди временно да затвори своите над 800 магазина в Съединените щати. Всичко това увеличи финансовите проблеми на компанията след години на намаляващи продажби.

Sycamore обмисля дали направо да придобие J.C. Penney, или да направи инвестиция в проблемния търговец на дребно, твърдят източниците на изданието. Не е сигурно, че преговорите ще доведат до сделка, но ако се стигне до такава, финализирането ѝ ще изисква и одобрение от съдията, който разглежда молбата по несъстоятелност, допълват източниците.

По думите им J.C. Penney междувременно преговаря и с наемодателите си, включително Brookfield Asset Management и Simon Property Group, за потенциални трансакции. В рамките на един от сценариите Sycamore, Brookfield и Simon ще обединят сили в обща оферта, коментират двама от източниците. Wells Fargo & Co също участва в преговорите, твърди един от запознатите.

Коментари: 0