\"Така разбирам бизнеса - да си намериш ниша, да си направиш проект и после държавата да помага\"

Бойко Борисов, министър-председател на Р България

Цитат на деня:

\
532 ~ 2 мин. четене

"Така разбирам бизнеса - да намериш ниша, да си направиш проектите, да си направиш бизнес план, и след това държавата да ти помогне". Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на новосъздаденото предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя, съобщава Фокус.

"От своя страна това води до няколко други събития. Изкупуват се зеленчуците от Самоков до Петрич, а и се осигурява работна ръка. Дойдох специално, защото в този регион нищо не е инвестирано от 80-те години, а и за да видят другите бизнесмени какви огромни възможности има фонд "Земеделие", посочи Борисов. 

По думите му подобни инвестиции дават възможност, а земеделският сектор в България има голям потенциал и трябва да бъде възроден. Общият размер на инвестицията е 8 милиона, като 4 милиона са осигурени по Мярката 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. "Това, което зависи от държавата, е направено. Магистралата е на 1 километър и продукцията може да се кара директно за Гърция", допълни Борисов.

Той коментира още, че не се налагат смени на министри в правителството и че няма критики към министъра на отбраната, каквито бяха отправени в последните дни от различни политици.

Премиерът Бойко Борисов коментира също, че трябва да има човешко отношение към бежанците и за да бъде ограничен емигрантският поток, е необходимо да се изградят центрове в държавите, в които има конфликти. 

Но за да не се създадат демографски проблеми, да не се настройва Европа, ако щете и Америка, срещу тях, най-добре е да се изградят такива центрове. Всички ние да дадем пари, за да си останат там, където са, а когато, както Ренци каза, политиката с главно П реши тези кризи, да могат да се върнат по родните места. Това би трябвало да е крайната цел на помощта, която оказваме. Подкрепи Economic.bg