Танева изненадващо смени шефа на Агенцията по горите

Мирослав Маринов заменя Мирослав Джупаров

Танева изненадващо смени шефа на Агенцията по горите

инж. Мирослав Маринов

Снимка: ИАГ

4331 ~ 1 мин. четене
Новоназначеният министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева с изненадваща рокада - днес тя смени неочаквано директора на Изпълнителната агенция по горите. Не стават ясни мотивите за промяната.

Новият началник на ведомството е инж. Мирослав Маринов. На сайта на ИАГ не са обяснени мотиви за промяната, а само е качена биографията на новия директор.

Той е завършил Лесотехнически университет в гр. София с придобита образователно-квалификационна степен магистър по „Горско стопанство“ и специализация по „Ловно и рибно стопанство“ през 2008 г. Магистър е и по международни икономически отношения и международен бизнес. Започва работа през 2005 г. в Община Сливен – в отдел „Екология, земеделие и гори”. Преминава през йерархията на горското стопанство като началник - участък, заместник - директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство (ДГС) - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС – Тича, както и Регионална дирекция по горите – Сливен.

Досегашният директор инж. Мирослав Джупаров, който преди това беше и директор на дирекция "Ловно стопанство", отново е върнат там, пише Фермер.бг.

Джупаров  беше назначен през 2018 г. на мястото на Григор Гогов, който подаде оставка след като стана ясно, че съпругата му е шеф на фирмата, доставяла дървен материал на завишени цени за изграждане на оградата по границата ни с Румъния срещу прасетата, като превенция срещу Африканската чума. 

Към момента заместник-изпълнителен. директор на ИАГ остава Росен Попсавов.
Коментари: 0