Търговските вериги в България не очакват недостиг на хранителни стоки

Сдружението за модерна търговия призовава хората да не се презапасяват с продукти

Търговските вериги в България не очакват недостиг на хранителни стоки

Снимка: Pixabay

2366 ~ 1 мин. четене

За момента няма никакви ограничения за пазаруване в магазините на големите търговски вериги в България. Не се очаква да има дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост. Това гласи становище на Сдружението за модерна търговия (СМТ) по повод първите регистрирани случаи на българи, заразени с коронавируса Covid-19.

„В логистичните центрове на нашите компании има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки“, заявяват от „Билла“, „Кауфланд“, „Лидл“, DM и останалите компании, членуващи в СМТ. Според изявлението им техните магазини продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време.

От СМТ обясняват, че засега ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна предвид обстановката. В тази връзка те призовават хората да не се презапасяват. В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, те призовават да се запазва спокойствие, търпение и уважение към околните.

„Като национално отговорни компании членовете на СМТ ще направят всичко възможно, за да осигурят обичайното снабдяване с продукти на своите клиенти в България. Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката“, гласи още становището на Сдружението за модерна търговия.

Коментари: 0