Търговците на „Графа“ ще бъдат компенсирани с безплатна реклама в трамваите

Столична община се договори с представители на обекти на ул. „Граф Игнатиев“

Търговците на „Графа“ ще бъдат компенсирани с безплатна реклама в трамваите
Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ продължава вече седем месеца, а най-големите потърпевши за представителите на бизнеса, които имат обекти на улицата. Преди месец те настояваха за обезщетения от местната администрация, тъй като голям част от тях са били под наем и се е наложило да напуснат обектите. 

Въпреки това от Столична община се успели да се договорят с представители на бизнеса, като за компенсация те ще получат временна безплатна реклама в трамваите, който вървят по „Графа“, както и указателни табели за магазините в зоната. За това съобщи в профила си във Facebook Николай Стойнев, общински съветник и зам.-председател на Столичен общински съвет (СОС). Той уточни още, че след срещата вече са поети ангажименти, по които се работи.

Припомняме, че такива срещи бяха провеждани няколко пъти, на които присъстваха зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев, общински съветници и засегнати от ремонтите търговци. Част от исканията им бяха обезщетения под формата на процент от наема за обектите, безплатно паркиране, тротоарно право или реклама. Тогава от местната власт обещаха бизнесът да получи достъп до ясен график за ремонта. 

Стойнев допълва още, че поетапно се премахват оградите, където и когато не е застрашена безопасността на минувачите. „Това не означава, че обектът е завършен“, акцентира той, като това е и основната теза, която се лансира от общината през последните месеци. 

Столична община е създала е временен информационен пункт, в който търговците могат да задават своите въпроси и да подават сигнали към строителя.
Коментари: 0