Търсенето на новия iPhone 11 изглежда върви добре

Вече стартираха предварителни поръчки

Търсенето на новия iPhone 11 изглежда върви добре

Снимка: БТА

Ръководството на Apple вероятно въздъхва от облекчение, тъй като търсенето на новия iPhone 11 изглежда върви добре, пише CNN. 

Компанията от Купертино, Калифорния, представи три версия на новия си модел смартфон – по-базовия iPhone 11 и премиум устройствата iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. 

iPhone 11 до голяма степен изглежда същия като предшествениците си, но с функционални подобрения като по-дълъг живот на батерията и повече камери. Според анализаторите обаче ранното търсене на новия телефон е по-силно от миналата година. Оценките си те направиха, след като Apple и някои търговци на дребно започнаха да приемат поръчки. 

Анализаторите често правят измерванията си за търсенето на смартфони на база сроковете за доставка на пратките – колкото повече поръчки има, толкова повече се удължават те. Сегашните данни за iPhone 11 сочат, че устройството се очаква да пристигне две до три седмици след датата на излизане на телефона на пазара на 20 септември, обясни анализаторът на Wedbush Дан Айвс. 

По думите му има силно търсене на версията iPhone 11 Pro с по-голямо място за съхранение и за моделите в цвят Space Grey и Gold. 

Това е печалба, от която Apple отчаяно се нуждае. Дълги години iPhone бе основен двигател на приходи за компанията, но в последно време продажбите се забавят. Това затрудни бизнеса на гиганта, който не остана встрани от глобалната тенденция, отразяваща нежеланието на клиентите да инвестират ежегодно в нови смартфони. В добавка на това трябва да се отбележи забавянето на най-обещаващия пазар за компанията – Китай, на фона на продължаващата търговска война със САЩ. 

Коментари: 0