10-те най-добри плажа за 2018 г.

Подреждането е на Tripadvisor

10-те най-добри плажа за 2018 г.

Снимка: Pixabay и Triadvisor

9078 ~ 3 мин. четене

Зимата е вече към края си и мнозина от нас планират лятна почивка. А в някои части по света в момента също е лято (на някои места дори постоянно е лято) и плажовете и морето са на една ръка разстояние.

Потопете се в списъка на най-добрите плажове в света. Вижте Топ 10 за 2018 година на сайта за пътувания Tripadvisor.

10. Плая Норте, Островът на жените, Мексико


Прекрасен плаж с палмови дървета, близо до Канкун, Плая Норте е популярен сред велосипедисти и любители на разходките, а в множеството места по протежение на пътя се продават чудесни местни морски дарове. Плажът се счита за по-тих от други в близост и е добро място за гмуркане с шнорхел.

9. Плажът Баваро, Баваро, Доминиканска република


С множество курортни комплекси и прекрасен пясък, плажът Баваро е популярен сред туристите в Доминиканската република и затова често е препълнен. Наблизо има голф клуб и търговски център.

8. Плажът Седем мили, Негрил, Ямайка


Този плаж някога е бил пълен с пирати (виждате, те са имали добър вкус), но днес ще намерите тук само почитатели на слънцето и плажовете, зачетени в приятна книга, или с коктейл в ръка.

7. Плажът Клиъруотър, Флорида, САЩ


Дългият 2,5 мили плаж във Флорида е популярен за парасейлинг, ски джетове и екскурзии с лодка, където щастливите посетители могат да видят делфини. Редовно класиран като един от най-добрите плажове в САЩ, зоната за отдих Pier 60 е идеална за семейства, има много улични изпълнители, забавления, ресторанти и барове.

6. Плажът Ла Конча, Сан Себастиан, Испания


Ла Конча в Сан Себастиан се счита за един от най-красивите градски плажове в Европа.

Сгушен между планините Ургул и Игуелдо, плажът има златист пясък и чиста вода и е идеален за дълги разходки. Той е популярен и за каяк и гребане.

5. Плажът Седем Мили, Голям Кайман, Кайманови острови


Този коралов пясъчен плаж е всъщност дълъг 6,3 мили; но този буквален недостатък е повече от компенсиран от факта, че можете да вървите спокойно от единия до другия му край, защото е обществена собственост.

Пълен с ресторанти, хотели и барове, Seven Mile Beach е популярен през деня и има оживена атмосфера през нощта. Той е подходящ и за гмуркане с шнорхел, наблизо има и ферма за костенурки.

4. Игъл Бийч, Оранестад, Аруба


Игъл Бийч (Eagle Beach) е известен със своя мек бял пясък, гнездата на морски костенурки и дървета фофоти. През уикендите местните идват тук да играят тенис, а за Великден имат традиция да къмпингуват на плажа.

3. Плажът Варадеро, Варадеро, Куба


Разположен в комплекса Matanzas в Куба, Варадеро има природни забележителности, включително пещери и кейове (малки пясъчни островчета над коралов риф). Разположен на 13-мили дълъг полуостров, характеризиращ се с меки пясъци, плажът е близо до много хотели и девствена гора.

2. Плажът Санчо, Фернандо де Нороня, Бразилия


Той беше плаж номер едно в TripAdvisor за 2017 г. и тази година губи първенството, но остава сред най-добрите в света с кристално чиста вода и отлични възможности за гмуркане.

Плажът се намира на архипелага Фернандо де Нороня, колекция от острови на 220 мили от бразилското крайбрежие. Те са известни с вулканични образувания като Morro de Pico и целият архипелаг е защитен от ЮНЕСКО, за да предотврати повреждането на коралите.

1. Залива Грейс, Праводенсиалес, Търкс и Кайкос


Разположен край североизточното крайбрежие на остров Провидансиалес, Grace Bay е плаж номер едно на 2018 в света.

Със ситен бял пясък, плажът е защитен от бариерен риф на разстояние от километър до морето, което намалява влиянието на Атлантическия океан. Част от Националния парк Принцеса Александра, плажът е идеален за водни спортове, с чиста вода, без камъни или водорасли.

Подкрепи Economic.bg