15-те най-красиви места в Италия

Уникални кътчета, които трябва да видите

15-те най-красиви места в Италия

Италия е една от най-романтичните държави. Тя изобилства от интересни и артистични кътчета, както и от места с много внушителна история и архитектура, вдъхновена от нея. Вижте най-красивите места в страната, подбрани от Lazara.

Бурано

Бурано е едно от най-красивите места в Италия. Сградите са изпъстрени в цветове и градът прилича на почти тропическо място. Интересен е фактът, че местните там са задължени да боядисват домовете си в определени цветове. Пръв в инициативата бил местен рибар. Преди много години, той решил да боядиса своите къщи в ярки цветове, за да не ги губи от поглед, докато е на лов за риба.

Езерото Комо

Езерото Комо е страхотна природна забележителност, както можете да видите и от снимката. Намира в северната част на Италия и предоставя чудесни условия за разходка сред разцъфнали палми и рододендрони. Освен това, гледката на заснежената планина ще ви остави без дъх.

Венеция – "плаващият" град

Планината Одъл, Доломити

Манарола 

Манарола е красив цветен град, разположен върху скала, с чудесна гледка към брега на Лигурско море.

Урбино

През втората половина на XV век Федерико да Монтефелтро иска да му бъде построем и украсен чисто нов дом. Той поставя задачата на най-добрите архитекти и художници в страната. Благодарение на тях, Палацо Дукале става факт, който се превръща в перфектното олицетворение на Ранния ренесанс.

Риомаджоре

Риомаджоре е град, който датира от VIII век. Възникнал е благодарение на хора, които са търсели мек климат, където да отглеждат своите лозя и маслинови дървета. Желанието им е удовлетворено и създават своите жилища с цветни фасади на върха на скала с гледка към морето.

Орта Сан Гиулио

Позитано

Алберобело

Езерото Мисурина

Сцила

Санта Агата де Готи

Сан Лео

Кала Догана, Леванзо         

Коментари: 0