Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до 30 май

COVID-19 не подмина и Бродуей, който генерира милиарди долари за местната икономика

Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до 30 май

Снимка: Unsplash

2045 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Театрите на Бродуей, които са затворени от март тази година, ще останат запечатани поне до 30 май 2021 г., пише CNBC. Индустрията генерира милиарди долари за местната икономика, привличайки хиляди туристи от цял свят, които освен за билети, харчат и за хотели, ресторанти и таксита. Но пандемията не подмина и „голямата сцена”.

„С близо 97 000 работници, които разчитат на Бродуей за своя поминък и годишно икономическо въздействие от 14.8 милиарда долара за града, нашата гилдия се ангажира да отвори отново веднага щом условията ни позволят да го направим“, казва пред медията Шарлот Сейнт Мартин, президент на Лигата на Бродуей.

Той добавя, че работят неуморно, за да осигурят финансиране и да са в готовност за „вдигането на завесата” отново.

През последния сезон на Бродуей - от 28 май 2018 г. до 26 май 2019 г. - са събрани над 1.83 млрд. долара от продажби на билети. Като според доклада публикуван от Бродуейската лига отчетеният сезон е най-доходоносният до момента.

Към днешна дата все още не е публикуван докладът за сезон 2019-2020, но от CNBC твърдят, че Бродуей е отчел печалба само около 300 млн. долара преди да затвори.

Туристите, които идват в Ню Йорк, за да видят невероятните мюзикъли и пиеси, са допринесли с 11.5 милиарда долара за икономиката на Ню Йорк за миналата година.

Към момента САЩ продължава да се бори с коронакризата и да прилага строги мерки, за да спре разпространението ѝ. В редица щати заведенията и хотелите са затворени или работят с намален капацитет. Страната все още води в класациите по брой заразени и случаите с фатален край.

Подкрепи Economic.bg