Telenor направи 5G тест и в производствена среда

Телекомът осъществи демонстрация директно от производствения център на Кока-Кола в Костинброд

Telenor направи 5G тест и в производствена среда

Снимка: Telenor

Telenor проведе петия от серията си практически тестове на 5G технологията, този път на специално събитие за бизнеса в централния офис на телекома. 

Заедно със своите партньори от „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ операторът осъществи демонстрация директно от производствения център на компанията в Костинброд, където се намира една от най-модерните производствени линии за PET бутилки във всички 28 държави от Групата Хеленик. 

Благодарение на 5G свързаността и комбинацията от очила за виртуална реалност и 360-градусова камера, Ловорка Кекез, мениджър „Здраве и безопасност“ в „КокаКола ХБК България“, имаше възможността да наблюдава дистанционно процеса по бутилиране на продуктите на компанията, както и да проследи спазването на установените правила за безопасност на територията на завода.

„Кока-Кола ХБК България“ разполага с едни от най-модерните и енергийноефективни производствени мощности във всички 28 държави от Групата Хеленик и е регионален център за износ на продукция.

„Успешните 5G тестове ни дадоха увереност, че развитието на тази технология ще има положително влияние върху е-обществото и бъдещето на бизнеса. С напредването на 5G ще можем да предложим напълно нови услуги и бизнес модели, които ще са от полза за нашите клиенти и партньори“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Telenor. 

„Работата с нашите бизнес клиенти за усъвършенстване на различните приложения на 5G ще допринесе за създаването на решения, които биха били успешни за всички заинтересовани страни“, добави той.

„Правителството и бизнесът си сътрудничат за осигуряването на необходимия честотен спектър, който да бъде предложен на операторите на подходяща цена и обсъждат възможните промени в строителните режими“, коментира Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който бе специален гост на събитието. „Общата ни цел е да бъде осигурена добра инвестиционна среда, така че в България да има сигурни и достъпни телекомуникационни услуги от ново поколение“, допълни той.

Това беше петият от серията практически тестове на Telnor, които се провеждат под мотото „5G тестове за по-добро бъдеще“. До момента компанията проведе тестове в сфери като медицината, менторството и развлекателната индустрия. Благодарение на 5G технологията Telenor осигури високоскоростна WiFi връзка за посетителите на своя Парк офис в началото на септември. Компанията планира да продължи тестовете си в следващите месеци, с което ще изследва възможностите на новото поколение мобилна технология. 

Повече информация и новини около 5G тестовете на Telenor, както и информация за предстоящите събития са налични тук.
Коментари: 0