Телерик Академия пуска първата програма за подготовка на QA инженери

Срокът за кандидатстване е до 15 април

Телерик Академия пуска първата програма за подготовка на QA инженери

Снимка: Снимка: Фейсбук Telerik Academy

Автор: Божидара Иванова
Телерик Академия пуска изцяло нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт. Програмата ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери - специалисти с ключова роля в ИТ индустрията, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка. 

Обучението стартира на 27 май, а срокът за кандидатстване е до 15 април през сайта на Телерик Академия. Кандидатстването включва три етапа. Първият е подаване на автобиография през сайта, вторият - преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият - явяване на изпит по програмиране. За подготовката на кандидатите има безплатни онлайн материали и присъствени работилници. 

Курсовете ще се провеждат в периода май-ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 часа в обучителния център на Телерик Академия в София. Това позволява съчетаване на участието в програмата със следване в университет и работа. 

Новата програма е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера, не да го създават. 

Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код. 

През втората част те ще усвояват ключови методологии и инструменти за осигуряване на качеството на софтуера, използвайки водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички видове устройства - десктоп, уеб и мобилни. 

В последния модул курсистите ще тестват в условия близки до реалната работна среда финалните проекти на разработчиците, които се обучават в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и комуникационните умения на участниците, както и ги подготвя за кандидатстване за работа и интервю.

Завършилите могат да стартират кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора. 
Коментари: 0