Microsoft пуска услугата си за киберсигурност на 12 нови пазара в Европа

Стъпката идва на фона на предстоящите избори за нов европейски парламент

Microsoft пуска услугата си за киберсигурност на 12 нови пазара в Европа
В момент, когато европейските лидери са фокусирани върху опасността от злонамерена намеса и кибератаки по време на предстоящите избори в ЕС, Microsoft обяви, че ще направи достъпна своята услуга за киберсигурност AccountGuard на 12 нови пазара на Стария континент. Сред тях са Франция, Германия, Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия, Словакия и Испания. 

Сред основните характеристики на AccountGuard са възможността за откриване на заплахи в различни профили и имейл адреси, последователни инструктажи и обучения за последните тенденции, както и ранен достъп до най-новите защитни функции на Microsoft за големи предприятия и държавни клиенти.

Наскоро Microsoft откри атаки, случили се между септември и декември 2018 г., за които се знае, че са били насочени към служители в германския Съвет за външни отношения и други държавни институции в ЕС. Нападението е таргетирано към 104 профила на служители в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия, а източникът му се предполага, че е група с името Strontium. 

Преди критичните избори за нов европарламент през май месец германските власти полагат явни усилия да укрепят кибернетичната си сигурност, особено след като 20-годишен младеж разкри сериозна уязвимост в най-голямата икономика на континента. 
Коментари: 0