Телевизорите започват да изчезват от домовете на америкаците

Начините за гледане на телевизия се променят заедно с технологиите

Телевизорите започват да изчезват от домовете на америкаците

Снимка: Pixabay

1100 ~ 1 мин. четене
Телевизионната индустрия в САЩ се свива – това признаха от сектора, след като години наред отричаха тенденцията. Актуалните статистики недвусмислено показват, че броят на хората, които плащат за телевизия, намалява през последните години. 

Това обаче не е единствената ниша в света на телевизията, чийто дял намалява. Класическите физически телевизори също започват да изчезват от домовете на хората. 

След години на непрекъснато увеличаване, броят на тези устройства се е свил средно до 2.3 през 2015 г. За сравнение през 2009 г. едно домакинство е притежавало средно 2.6 телевизора, сочат данните на Администрацията за енергийна информация, цитирана от Re/Code. Анализаторите посочват, че в най-добрия случай американските потребители просто са започнали да гледат телевизия на друг тип устройства като лаптопи, таблети и смартфони. Това не е изненада, предвид че на тях могат да се правят и много други неща. Тази тенденция извежда конкуренцията до нови хоризонти, свързани със стрийминг услугите и видеото-до-поискване, например.

Любопитното е обаче, че през годините намаляват и часовете, които потребителите отделят в тази дейност.


Подкрепи Economic.bg