Тереза Мей: Ще има страшни последствия, ако се провалим при преговорите за Brexit

Ако успеем, възможностите пред нас ще бъдат страхотни, смята премиерът на Великобритания

Тереза Мей: Ще има страшни последствия, ако се провалим при преговорите за Brexit
7334 ~ 1 мин. четене
Премиерът на Великобритания Тереза Мей предупреди, че страната ще бъде изправена пред "страшни последствия", ако не успее да гарантира чисто излизане от Европейския съюз. 

"Ако ние се провалим, последствията за Великобритания и за икономическата сигурност на обикновените граждани ще бъдат тежки. Ако успеем, възможностите пред нас ще бъдат страхотни", заяви премиерът. 

Мей обеща, че ако консерваторите спечелят общите избори следващия месец, Великобритания ще напусне както единния пазар, така и митническия съюз. 

Министър-председателят на Обединено кралство отново заяви, че възнамерява да намали миграцията в страната до не повече от 100 хил. души на година.

"Постигането на най-добра сделка за Brexit е най-важното предизвикателство, пред което правителството ще бъде изправено през следващите пет години", обясни Тереза Мей, цитирана от Daily Express. Петте най-големите предизвикателства в платформата на консерваторите са Brexit, икономиката, социалното разделение, застаряването на населението и технологиите. 

"Просперитетът на Великобритания, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца и за децата на нашите деца, всичко това зависи от това да имаме възможно най-силната ръка, като влизаме в тези преговор, за да получим най-доброто споразумение за Brexit", уточни премиерът. 
Подкрепи Economic.bg