Tesla обяви рекордна тримесечна загуба

Компанията се затруднява да изпълнява поставените производствени цели за Model 3, а трябва да произвежда и електрокамион

Tesla обяви рекордна тримесечна загуба
2204 ~ 1 мин. четене

Производителят на електромобили Tesla обяви рекордна загуба за четвъртото тримесечие на 2017 г., пише The Guardian. Компанията е загубила 675.4 млн. долара през последните три месеца на миналата година. За същия период през 2016 г. Tesla е загубила само 121 млн. долара.

Новината идва ден, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск изстреля своята Tesla Roadster в космоса с ракетата Falcon Heavy.

Разходите на производителя на електрически автомобили нараснаха значително след представянето на новия Model 3 и старта на производството. Дебютира и камионът Semi, за който компанията на Мъск вече има немалко предварителни поръчки.

Tesla се затруднява да изпълнява поставените производствени цели за Model 3, но от фирмата смятат, че вероятно ще могат да свалят от производствената линия по около 2500 такива коли на седмица. Компанията очаква да достигне този производствен темп до края на първото тримесечие на 2018 г. Плановете ѝ също така включват да произвежда по 5000 електромобила на седмица до края на второто тримесечие.

Подкрепи Economic.bg