Tesla представи нова версия на Model 3

Електромобилът идва, за да изпревари намаляващите облекчения в САЩ

Tesla представи нова версия на Model 3
Tesla представи в четвъртък нова версия на седана Model 3 на своя сайт. Компанията лансира автомобила на фона на намаляващите облекчения за нейните електрически коли в САЩ, пише Reuters. 

Според информацията на сайта новият Model 3 има задно задвижване и батерия със среден диапазон. С едно зареждане колата може да мине около 420 км, което е с около 80 км по-малко от възможностите на предходния Model 3 Периодът за доставка на новата версия на седана е то 6  до 10 седмици. Идеята на Tesla e да даде възможност на американските си клиенти да се възползват от текущия данъчен кредит в страната от 7 500 долара. Той обаче ще спадне наполовина от ю януари 2019 г. 

Въпреки че Tesla обеща да предложи базова версия на Model 3 от 35 000 долара, досега тя е произвеждала само по-високите варианти, започващи от около 45 000 долара. По-евтините не се предвиждат за тази година. 

През годината производителят се сблъска с тежка производствена криза и невъзможност да достави поръчаните Model 3. През последното тримесечие обаче нещата се нормализираха и продажбите започнаха да влизат в ритъм.

Коментари: 0