Tesla ще представи своя електрически камион през септември

Той ще има възможност за пробег до над 480 км

Tesla ще представи своя електрически камион през септември
Електрическите товарни камиони на Tesla ще бъдат официално представени през септември, като от сега се знае, че те ще имат възможности за пробег до над 480 км, става ясно от публикация в Reuters. 

Това ги нарежда в долния край на сегмнета „превози на дълги разстояния“, но със сигурност ходът на компанията затвърждава амбицията ѝ да разшири своята дейност отвъд бизнеса с луксозни коли и да навлезе в сектора на товарните превози. 

По думите на Илън Мъск, е-камионите на Tesla ще са способни да извършват най-тежкия клас превози, разрешени по американските пътища и идеята е превозното средство да се конкурира с конвенционалните дизелови машини. Същевременно то ще може да се кара като „спортна кола“, коментира още той и добавя, че лично е бил изненадан от пъргавостта му. 

Любопитно е, че в електрическите товарни камиони на Tesla ще бъде внедрена и автономна технология за самоуправление. 

По отношение на дизайна, от информацията става ясно, че той ще е аеродинамичен и с лъскава и заострена кабина. Също така няма да има обособена част за спане, което означава, че ще използва за дневни преходи. 

Като цяло от компанията досега не са давали подробности за превозното средство. Идеята за него бе обявена през миналия август. Очаква се, че вкарването му в масово производство ще стартира до 2 години. 
Коментари: 0