Tesla ще затвори единствената си автомобилна фабрика в САЩ

Заради мерките срещу коронавируса в Калифорния

Tesla ще затвори единствената си автомобилна фабрика в САЩ

Снимка: Tesla

560 ~ 1 мин. четене
Ще се наложи Tesla да спре операциите в единствената си американска фабрика, съобщава "Бизнесинсайдър". Вчера окръг Аламеда, Калифорния, издаде заповед  всички "несъществени" предприятия ефективно да затворят, за да помогнат за ограничаване на разпространението на новия коронавирус.

Първоначално се смяташе, че фабриката във Фримонт няма да бъде засегната, тъй говорител на общината заяви пред LA Times, че фирмата е била считана за "основен бизнес".

Но в официален туит, публикуван вчера, службата на шерифа на окръг Аламеда заяви, че Tesla "не е основен бизнес" според здравния ред на окръг Аламеда.

"Tesla не е основен бизнес, както е дефинирано в здравната заповед на окръг Аламеда", пише шерифският офис. "Tesla може да поддържа минимални основни операции според здравната препоръка на окръг Аламеда."

Не е ясно дали това означава, че Tesla ще спре да произвежда автомобили във фабриката, въпреки че това е единственият завод за производство на автомобили в Америка на компанията.

В имейл до служителите, който е изтекъл и до "Бизнесинсайдър", изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза в понеделник, че не трябва да идват на работа, ако са болни или са загрижени заради коронавируса.

"Аз лично ще бъда на работа, но това важи за мен. Няма проблем, ако искате да останете вкъщи по някаква причина", добавя той, като уточнява, че няма информация някой служител на Tesla да е дал положителен тест за COVID-19.
Коментари: 0