Тежка катастрофа в Искърското дефиле отне живота на 15 души (обновена)

Автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал

Тежка катастрофа в Искърското дефиле отне живота на 15 души (обновена)

Пътен инцидент с автобус в района на Своге отне живота на 15 души, а други са ранени. Първоначално жертвите са били 13, но на път към болницата са починали още двама души. Това става ясно по последна информация, потвърдена от здравния министър Кирил Ананиев. 

Той добави, че четирима от ранените, настанени в болници в София, са с опасност за живота. Общият брой на пострадалите е над 27 души. 

Към 17.10 днес е МВР получава сигнал за инцидент с автобус на Искърското дефиле. Той е катастрофирал в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София. По неизяснени засега причини и по първоначална информация, автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя.

Пътниците са тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира "Седемте престола" .

По последна информация, собственикът на катастрофиралия автобус е фирма "Мобилус - 5 ООД". Фирмата е с валиден лиценз до 2027 г., шофьорът на автобуса също притежава всички необходими документи за правоспособност. Проверката на документите продължава. 

Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково, съобщава МВР.

От правителствената пресслужба заявиха, че 27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа.

Президентът Румен Радев и правителството изказаха своите съболезнования на близките на загиналите. 

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Коментари: 0