TICKEY стартира пилотния си проект във Великобритания

Българското приложение използва умна система за таксуване

TICKEY стартира пилотния си проект във Великобритания
Българската компания за мобилни билети TICKEY започва своя пилотен проект на английска земя. От началото на този месец пътниците на фериботите FalRiver в Корнуол, Великобритания ще имат възможността бързо, лесно и удобно да закупуват своите билети за пътуване, само с един клик на смартфона си. 

Мобилното приложение използва умна система за таксуване, съобразена с типовете билети на фериботната компания, която винаги гарантира най-добрата цена. По този начин TICKEY спестява на пътниците време, нуждата от пари в брой, чакане на опашки, затворени гишета или развалени вендинг машини.

TICKEY бе първият в историята български представител на световното предприемаческо състезание за технологични проекти в полза на обществото - Seedstars Summit. То се проведе за трета поредна година в Лозана, Швейцария, между 1 и 6 март. Там компанията се състезава с още 54 стартъпа и остана сред тримата финалисти за специалната награда от 500 000 долара на lastminute.com – организация, която подкрепя компании, фокусирани върху транспорта. 

Изпълнителният директор на lastminute.com – Фабио Канавале, обяви публично, че за в бъдеще ще си партнира с TICKEY за изграждане на цялостна концепция за по-ефективно и удобно пътуване в градовете.

От 1 до 3 март част от екипа на TICKEY участва в най-голямото изложение за иновации в транспорта – IT Trans. Там българската компания успя да впечатли посетители, конкуренти и потенциални клиенти с изключително удобното си решение, интелигентната система за таксуване и бързата интеграция на услугата. 

За разлика от конкурентите си TICKEY не използва QR кодове, не е нужно да бъде въвеждана допълнителна информация, като дестинация, цена, банкова карта при всяка покупка. Това което заинтригува посетителите бяха именно тези предимства на приложението, както и времето за покупка на билет, потребителски насочения дизайн и лесната интеграция на системата.  
Коментари: 0