Томислав Дончев предупреди министрите, че се бавят с е-управлението

Документооборотът трябва да е изцяло електронен до края на ноември 2018 г.

Томислав Дончев предупреди министрите, че се бавят с е-управлението
956 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Вицепремиерът Томислав Дончев предупреди колегите си министри, че крайният срок за преминаване на всички администрации към електронен документооборот помежду си изтича в края на ноември. Той коментира темата на днешното правителствено заседание, като по думите му „мобилизацията не е достатъчна“.

„Като казвам недостатъчна, имам предвид крайно недостатъчна. В крайна сметка имате немного – осем-девет месеца, това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава. Така че, пълна мобилизация“, каза Дончев.

Вицепремиерът бе подкрепен от министър-председателя Бойко Борисов. „Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практичната мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали. Така че, не пилейте времето“, каза премиерът.

Томислав Дончев призова лично министрите да се ангажират с темата, защото няма как да се получат нещата, ако са оставили всичко на главните си секретари и на IT-звената. „Знам какви са дефицитите и от гледна точка на системи, и от гледна точка на специалисти. При личен ангажимент от ваша страна нещата би трябвало да могат да се решат. От министерствата около една трета в момента участват в електронния документооборот, териториални администрации – една, от областните администрации – под половината, от общините – под половината. Така че, няма да се случи без лично ваше участие. Приемете го за приоритет, защото няма нагласа за удължаване на срока“, каза Дончев.
Подкрепи Economic.bg