ТОП 10 на най-добрите шопинг дестинации

Градовете са подредени според присъствието на най-големите глобални търговски марки

ТОП 10 на най-добрите шопинг дестинации

Снимка: Pixabay

2624 ~ 2 мин. четене

Макар и онлайн търговията да бележи огромни ръстове, много хора все още предпочитат класическия шопинг в големите търговски центрове и магазини.

Търговията на дребно остава една от най-вълнуващите и динамични области днес. Заради навлизането на технологиите в пазаруването, търговците на дребно стават все по-добри в своя стратегически подход към утвърждаването на своите марки.

За 11-а година CBRE представя своето проучване „Колко глобален бизнес е търговията на дребно” (How Global is the Business of Retail?), в който се стреми да улови пулса на глобалната търговия на дребнокато идентифицира секторите и пазарите, които стоят начело. Проучването прави изчерпателен анализ на 47 страни и 123 глобални градове.

Вижте и Топ 10 на най-добрите дестинации за шопинг, подредени от компанията. Класацията се базира на най-много представени водещи търговски марки в съответния град.

9.(изравнен) Москва


Москва си дели последното място в Топ 10 с проникване от 45,3% на глобални брандове. Само през м.г. в руската столица са стъпили 36 нови глобални марки.

9. (изравнен)  Доха


Доха също се радва на над 45% от големите глобални марки, което е лек спад спрямо предходната година (46%).

8. Ню Йорк


Ню Йорк е американският град, приветствал най-много нови търговци през 2017 г.  –цели 15 нови и така присъствието на глобални търговци е 46,3%.

7. Сингапур


Тук присъстват над 47% от глобалните международни търговци и марки.

6. Хонконг


През м.г. тук са присъствали 47,3% от глобалните търговци, като само за годината са стъпили 86 нови бранда.

5. Париж


Париж е столицата на модата и едва ли някой се съмнява в челното му място в това подреждане. Тук има 48% международно присъствие на големите търговци на дребно.

4. Абу Даби


Повечето стъпили нови търговци на дребно през м.г. тук са в сферата на кафе и хранителната индустрии, но има и нови модни брандове. Общо пенетрацията на големи международни търговци е 51%.

3. Лондон


Лондон се нарежда в Топ 3 с представителност на 51,7% от големите международни търговци.

2. Шанхай


Тук присъстват над 55% от световните търговци.

1. Дубай


Дубай, може би очаквано, е номер 1 пазар за глобалните брандове с 62% присъствие на големите международни търговци. На страната се гледа като на ключово място за старт на присъствието в целия Близък Изток, според доклада.

Коментари: 0