Топ 5 луксозни яхтени дестинации (снимки)

Те са предпочитано място за почивка от известни личности и бизнесмени

Топ 5 луксозни яхтени дестинации (снимки)

В последните години пътуванията с яхта набират все по-голяма популярност в целия свят. За тази цел вече има обособени невероятни места, които са перфектен и луксозен начин да избягате от сивото ежедневие. Разбира се, подобно удоволствие е доста скъпо и определено е за хора с големи възможности.

Вижте най-популярните дестинации за този луксозен вид туризъм:

 

5. Свети Томас, Вирджинските острови

Един от най-луксозните курорти за любители на яхти е Св. Томас във Вирджинските острови. Този красив райски остров в Карибско море  е известен с това, че е посещаван от известни личности и бизнесмени от цял свят. Курортът разполага с малко слънчево яхтено пристанище, усамотено и предлагащо красиви гледки. В градчето има множество магазини и луксозни ресторанти, което го прави желана дестинация от редица любители на яхти.

 

4. Сардиния, Италия

Друго луксозно място за почитатели на пътешествия с яхти е Сардиния в Италия. Порто Черво е красиво пристанище, разположено на втория по големина остров в Средиземноморието. Тази дестинация предлага красиви гледки, изискана кухня и голяма компания. Това е една от най-престижните яхтени дестинации и предлага богат нощен живот и много магазини.

 

3. Портофино, Италия

Пристанището на Портофино е старомодно, но много красиво. То се посещава от милиардери от целия свят и известни личности. Има само един път, по който да се стигне до него и най-предпочитаният начин е с лодка. Пристанището е дом на 14 големи яхти, които са забележителни.

 

2. Ибиса Магна

Това е едно от най-луксозните и красиви пристанища, не само в Испания. Мястото е популярно с невероятния си нощен живот и поради тази причина привлича по-млади посетители. Световно известни клубове и ресторанти са разположени край красивото пристанище. Екскурзията до него е наистина живописна, а околните планини предлагат уединение за хората, които не са почитатели на нощния живот.

 

1. Исла де Сол

Исла де Сол се намира в Св. Мартен в Холандия. Известно е с кънтри клуба, където гостите могат да срещнат хора от цял свят. Любителите на яхти могат да си подарят едно незабравимо преживяване, което ще помнят дълго време. 

Коментари: 0