Топ 5G смартфоните, представени досега

Ето пет от тях от водещите производители

Топ 5G смартфоните, представени досега

Трудно е да се намери компания в телеком сектора, която да не гледа в посока 5G - мрежите от ново поколение, които скоро се очаква да започнат да работят. Телекомуникационните компании, производителите на чипове и фирмите за смартфони демонстрираха вече най-новите си технологии в тази насока.

5G обещава по-високи скорости, съкращавайки времето за изтегляне на данни и давайки възможност за бързо развитие на технологиите като автономните автомобили и интернет на нещата.

Досега внедряването на 5G е ограничено, но много производители на смартфони вече имат устройства, които ще са съвместими с новите мрежи и ще излязат на пазара по-късно тази година. 

Ето един поглед към топ 5G смартфоните, представени досега:

1. Huawei Mate X

Смартфонът на китайската компания освен че е съвместим с 5G, е и сгъваем. То може да бъде 6.6-инчов смартфон при сгъване или 8-инчов таблет. Устройството използва собствения 5G чипсет на Huawei, наречен Balong 5000. Китайският технологичен гигант заяви, че телефонът ще бъде достъпен в средата на 2019 година.

Цена: Започва от 2,299 евро ($ 2 600)

2. Samsung Galaxy S10 5G

Samsung представи преди месец най-новата си гама от телефони Galaxy S10. Един от тях - Galaxy S10 5G, ще работи с новите супер-бързи мрежи и ще бъде достъпен през второто тримесечие на тази година. Samsung също така обяви, че ще пусне 5G версия на своя сгъваем телефон Galaxy Fold.

Цена: Не е обявена

3. Xiaomi Mi MIX 3

Xiaomi обяви, че разработва Mi MIX 3 почти три години. Телефонът ще работи с процесора Snapdragon 855 на Qualcomm и ще бъде наличен през май.

Цена: започва от 599 евро ($ 680)

4. LG V50 ThinQ

Телефонът на южнокорейската фирма за електроника LG разполага с 6.4-инчов OLED екран и три системи за задна камера. Вместо сгъваемо устройство, LG пусна аксесоар, наречен G8 ThinQ, който може да бъде прикрепен към смартфона, за да създаде два екрана. Компанията засега не е обявила кога ще е наличен на пазара новия й 5G смартфон.

Цена: Не е обявена

5. ZTE Axon 10 Pro 5G

Axon 10 Pro 5G включва три камери и също работи с процесор Qualcomm 855. Китайската компания заяви, че е разработила уникална антена в устройството, която също повишава сигнала на по-нискоскоростни мрежи като 3G и 4G. ZTE заяви, че телефонът ще бъде достъпен в Европа и Китай през първата половина на 2019 г.

Цена: Не е обявена

Коментари: 0