„Това, което правя, е ангажимент към тези, които са ми предложили поста“

Нено Димов, министър на околната среда и водите

Цитат на деня:

„Това, което правя, е ангажимент към тези, които са ми предложили поста“
1708 ~ 2 мин. четене

„Това, което правя е това, което съм поел като ангажимент към тези, които са ми предложили този пост, да правя“.

Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, отговаряйки на въпрос дали съжалява, че се е нагърбил с тази позиция.

Той категорично заяви, че не съжалява, тъй като изпълнява ангажименти към тези, които са го предложили за поста и добави, че се чувства подкрепен от тях. „Намирането на баланса, който през тези 9 месеца правим между това да имаме икономическо развитие и опазване на околната среда е важна задача на министъра на околната среда“, каза той.

Той отново категорично заяви, че протестите в защита на Пирин са политически и това се виждало от фронт линията, която била основно от представители и лидери на партии, които не успяха да влязат в парламента.

Според него при протестите важи старият Гьобелсов принцип, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина, се опитва да бъде вкарана в момента по отношение на Национален парк „Пирин“ и 48-те процента застрояване. „В тези 48% става дума само за водохващания, и то за питейни нужди“, казва екоминистърът.

Той коментира и мръсния въздух в столицата, който според него за последните 6 години има тенденция към подобряване, но все още не е достигнал нужното качество. Министър Димов не отрече, че трябва да се вземат мерки за подобряване качеството на въздуха. Според него първата стъпка е да признаем, че има проблем, а гражданският натиск е стимулиращ в това отношение. Димов смята, че посоката, която ще даде по-голям ефект на проблема е да се контролира пазара, да не могат да се пускат горива за отопление, които не отговарят на определени качества.

Подкрепи Economic.bg