Тръмп и Меркел разговаряха в кулоарите на форума на НАТО в Брюксел

Това се случва часове след като Тръмп заяви, че Германия е „пленник на Русия“

Тръмп и Меркел разговаряха в кулоарите на форума на НАТО в Брюксел
620 ~ 1 мин. четене
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря днес с канцлера на Германия Ангела Меркел в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел, часове след като яростно критикува германската политика по разходите за отбрана и по газовите доставки от Русия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

След срещата тонът на заявеното от двамата пред репортери беше делови, след като Тръмп по-рано каза, че зависимостта на Германия от руски енергоносители я поставя "под пълния контрол" на Москва и тя е "пленник на Русия" заради проекта за нов газопровод, а Меркел му отговори, като се върна към младежките си години в бившата ГДР и подчерта, че днес обединена Германия сама определя своята политика и взема независими решения.

"Имахме чудесна среща. Обсъдихме военните разходи, говорихме за търговия", каза Тръмп пред репортерите, допуснати в помещението, където двамата с Меркел разговаряха.

"Имаме много, много добри отношения с канцлерката. Имаме страхотни отношения с Германия", заяви американският президент и добави, че е изложил загрижеността си от новия газопровод, планиран да свърже Русия с Германия.

Меркел обясни, че е обсъдила с Тръмп миграцията и търговията и очаква по-нататъшен обмен, тъй като САЩ остават партньор на Германия.
Подкрепи Economic.bg