Тръмп очаква скоро да има търговска сделка с Китай

Според американския президент преговорите между двете държави вървят „много добре“

Тръмп очаква скоро да има търговска сделка с Китай

Снимка: БТА

Работи се по търговската сделка с Китай и тя може да се случи предсрочно. Това каза американският президент Доналд Тръмп, говорейки пред репортери, цитиран от БНР. Според него преговорите между двете най-големи икономики в света вървят „много добре“.

На въпрос за срока за потенциална сделка, той отговори, че това може да се случи „по-рано, отколкото си мислите“.

Коментарите на Тръмп идват, след като вчера той критикува доста остро търговските практики в Китай по време на речта си пред 74-та сесия на Общото събрание на ООН. Последва ответна реакция от страна на китайския външен министър Ван И, който обвини Съединените щати в кулоарите на срещата на ООН, че се опитват да спрат развитието на неговата страна, като заяви, че двете държави трябва да се придържат към принципите на ненамеса във вътрешните работи една на друга и да не се опитват да налагат волята си една на друга.

Също вчера министърът на финансите Стивън Мнучин пък потвърди, че търговските преговори между Вашингтон и Пекин могат да се възобновят след две седмици. Впоследствие китайската агенция Синхуа съобщи, че Китай ще купува повече селскостопански продукти от САЩ като жест на добра воля преди новите преговори в началото на октомври.
Коментари: 0