Тръмп: Пълни сме с мигранти, не можем да приемаме повече

Мексико за първи път от десетилетия задържа значителен брой хора още на южната си граница, смята президентът

Тръмп: Пълни сме с мигранти, не можем да приемаме повече

Снимка: БТА

728 ~ 1 мин. четене
САЩ нямат повече капацитет за прием на незаконни мигранти. Това заяви президентът Доналд Тръмп по време на визита на държавния глава в калифорнийското градче Калексико на границата с Мексико.

„Незаконните имигранти заляха нашата имиграционна система и това не може да продължава така“, каза Тръмп на среща със служители на гранична полиция. По-късно той инспектира участък от стената по границата с Мексико. „Нашата система е пълна, не можем повече да ви приемаме. Нашата страна е пълна“, каза кратко Тръмп и препоръча на незаконните имигранти да се върна обратно.

Президентът изтъкна положителния ефект от твърдата си позиция срещу имиграцията и каза, че Мексико за първи път от десетилетия задържа значителен брой хора още на южната си граница, преди мигрантите да поемат към САЩ през цялата мексиканска територия.

„Мексико се държи по един фантастичен начин от четири дни насам. Те задържат всеки", подчерта Тръмп. Въпреки това той отново предупреди, че може да наложи мита върху колите, внесени от Мексико, ако тази тенденция се промени. „Ако те продължат да задържат мигранти, всичко ще е наред. В противен случай ще обложим колите им с 25%“, каза той.
Коментари: 0