„Транспрес“ открива нова логистична база във Видин

Българската транспортно-логистична компания цели да съкрати значително сроковете на международните доставки

„Транспрес“ открива нова логистична база във Видин

Снимка: Транспрес

5708 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската транспортна компания „Транспрес“ ООД открива нова логистична база във Видин, като по този начин цели да съкрати сроковете за международни доставки с 24 часа. Базата е разположена на 2 дка площ и разполага с модерен крос-док склад, който от юли обслужва и разпределя всички пратки от и за Европа.

Новият логистичен хъб във Видин е 14-тата ключова база в мрежата на „Транспрес“ у нас. Той автоматично става и част от международната мрежа с над 400 точки на глобалния логистичен лидер Dachser, с когото българската компания работи в партньорство вече над 20 години.

Разрастването и увеличаването на капацитета на мрежата ни отговаря на стабилния ръст на бизнеса, на броя пратки и клиенти, който отчитаме през последните години. Дори през кризисната 2020 г. регистрираме над 20% увеличение на оборота, а при куриерските доставки – над 30%”, обяснява Веселин Стоянов, основател и управител на фирмата.

Новата база ще има капацитет да обслужва средно по 15 камиона и 500 тона товари на денонощие. Те ще пристигат от всички части на страната и от Европа, за да бъдат прегрупирани и експедирани отново от крос-док склада на компанията. Той е оборудван с модерна техника, която увеличава значително капацитета на товаро-разтоварните дейности, но с нисък разход на енергия.

Базата е изцяло интегрирана в дигиталната платформа на компанията, като операциите ще бъдат контролирани 24/7. Компанията предвижда отварянето на офис за куриерски пратки, който ще работи както с бизнес клиенти, така и с физически лица. До края на годината ще бъдат открити общо 10 работни места.

Подкрепи Economic.bg