Trelleborg инвестира 4 млн. евро в новата си база в Перник

Компанията планира и разширяване на екипа си в следващите години

Trelleborg инвестира 4 млн. евро в новата си база в Перник
1932 ~ 2 мин. четене

Шведският индустриален производител Trelleborg Sealing Solutions откри новата си производствена база в Перник. Инвестицията в разширението е на стойност над 4 млн. евро като новата част добавя над 1000 кв. метра производствена и складова площ към съществуващото предприятие.

Към момента в базата работят около 150 души, като през следващите 3 години ще бъдат открити 60 нови работни места. В предприятието се произвеждат уплътняващи изделия, използвани в автомобилостроенето, медицинската и санитарна техника и оборудване, домакински електроуреди, грижа за бебета и др. Освен силиконовите детайли, в завода се изработват и самите матрици за тяхното производство.

„Новата сграда ще даде възможност да повишим обема на производството, с потенциал да удвоим сегашния обем от продажби. В период на растящ пазар на уплътнителни решения, увеличаването на продукцията има ключово значение за изпълнението на поръчките на нашите клиенти. По-голям процент от продуктите, произведени в завода в Перник заминават за Централна Европа, където са разположени производствата на концерните наши партньори”, заяви управителят на Trelleborg Sealing Solutions Pernik Александър Колев.

Основните причини световната компания да разшири дейността си у нас са цената на земята и изграждането на базата, местоположението в близост до София, изградената инфраструктура, потенциала на трудовия пазар в целия регион, обясни  Кристиан Брок, президент Глобални Производствени дейности Еластомери на Trelleborg AB. „Trelleborg e глобална компания с огромен опит в избора и разполагането на производствени бази на различни по своя характер локации”, добави той.

Trelleborg Sealing Solutions Pernik е част от глобалния концерн Trelleborg AB. Компанията е специализирана в производството на технически изделия от течен силикон по метода на шприцоване под налягане.

Коментари: 0