Трета поредна сделка за Microsoft в рамките на 6 месеца

Американската софтуерна компания ще сключи сделка с израелска технологична фирма за тъч скрийни на име N-trig

Трета поредна сделка за Microsoft в рамките на 6 месеца
3698 ~ 1 мин. четене
Американската софтуерна компания Microsoft закупува „технологията и таланта“ на израелската технологична фирма за тъч скрийни N-trig, предава CNBC. Сумата на сделката все още не е ясна, но преди дни Wall Street Journal предаде, че тя е около 30 млн. долара.

Microsoft ще се сдобие със стилната писалка и технологията на N-trig за тъч скрийни. Технологията на израелската компания вече се използва от Microsoft в таблета Surface Pro 3, като може да бъде приложена и в други устройства.Microsoft вече притежава дял от 6,08% в N-trig, която миналата година внесе проспекта си за първично публично предлагане на фондовата борса в Тел Авив.

Служителите на N-trig ще останат в завода в град Кфар Саба, но според лице, запознато в детайли със случващото се, някои от тях могат да отидат в централата на Microsoft в Редмън, Вашингтон.

Това е третата потредна сделка на Microsoft в рамките на 6 месеца. През януари беше закупена компанията за анализ на текстове Equivio, а през януари - компанията за киберсигурност Aorato. Microsoft се подготвя за пускането на пазара на дългоочакваната операционна система Windows 10. Редица от придобивките, направени през последните години, са свързани именно с това. 

Придобиването на календарното приложение Sunrise по-рано през годината, например, подчертава опита на Microsoft да представи Windows 10 като операционна система, подходяща за мобилни устройства.
Подкрепи Economic.bg