Трети фалстарт на делото за фалита на „Олимпик“

Следващият опит ще е на 12 ноември

Трети фалстарт на делото за фалита на „Олимпик“
Включването на нов адвокат в делото за фалита на „Олимпик“ стана причина старта на съдебния процес да бъде отложен за трети пореден път. Следващият опит случаят да бъде разгледан от съда в Кипър е насрочен за 12 ноември.

Новият адвокат е от името на един от кредиторите на „Олимпик“ – транспортната компания от Лимасол „Експрес-гараж“ ООД, след като адвокатската кантора, която я представляваше, се оттегли. Същият защитник представлява интересите на друг кредитор – частно лице с иск на стойност от 390 хил. евро.

Веднага след появата си новият адвокат на кредиторите поиска отлагане на делото, за да обедини техните претенции и да ги внесе заедно пред съда. Въпросните претенции са както спрямо самата съдебна процедура, така и спрямо кандидатурата на номинирания за постоянен ликвидатор - сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи.

На следващото съдебно заседание на 12 ноември ще бъдат дадени инструкции по процедурата, която ще се следва. Не се очаква на него да се излезе с решение за ликвидацията. Независимо кога бъде произнесено съдебното решение за обявяване на компанията в ликвидация, то влиза в сила със задна дата, от 10 август, когато бе подаден искът от кипърската Служба за контрол на застрахователните компании. Едва след като то бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, започва да тече първият срок по ликвидационната процедура - 35-дневният срок за подаване на исковете от засегнатите клиенти.
Коментари: 0