Три години преди изборите Тръмп пусна предизборна реклама (видео)

30-секундното видео атакува демократите и изтъква постиженията на президента

Три години преди изборите Тръмп пусна предизборна реклама (видео)

Кампанията за преизбиране на президента на САЩ Доналд Тръмп пусна първата си телевизионна реклама. 30-секундното видео атакува демократите и изтъква постиженията на първите седем месеца във властта.

Публикуването на рекламата идва на фона на интензивната критика срещу отговора на Тръмп за събитията в Шарлотсвил, щата Вирджиния. Размириците между представителите на ултра десните организации и техните противници, доведоха до смъртта на трима души, а съветник на Тръмп определи това като тероризъм.

Новата реклама използва същите видеоклипове, неподвижни изображения и шрифтове като тези, пуснати година по-рано от неправителстваната организация в подкрепа на президента America First Policies. Законът обаче забранява кампанията на Тръмп и организацията да се координират помежду си.

Тръмп поиска да бъде преизбран за президент в деня, в който встъпи в длъжност, необичаен ход, който му позволи да започне кампания дълго преди изборите през ноември 2020 г. Американските президенти са изчакали две години след изборите, за да обявят кандидатурата си отново официално.

Организаторите на кампанията не са отговорили на въпросите на световните медии за това колко пари струва рекламата и защо са решили да я пуснат този уикенд.

Във видеото се казва още, че Тръмп е създал работни места и е помогнал на фондовия пазар от встъпването си в длъжност. "Враговете на президента не искат той да успее, но американците казват: "Нека президентът Тръмп свърши работата си".

Доналд Тръмп продължава да се бори с ниския рейтинг на одобрение, а телевизионната реклама може би е опит да увеличи подкрепата си. 

Предизборната му кампанията вече е събрала повече от 12 млн. долара от началото на годината.

"Тази нова реклама говори директно на американския народ и им напомня, че президентът Доналд Тръмп няма да спре да се бори за тях и няма да позволи на никой да застане на пътя им към успеха", казва ръководителят на кампанията Майкъл Стъклен в изявление.

Коментари: 0