Три стъпки водят компаниите по пътя към устойчивостта

Криса Пагицас ще бъде основен лектор на международното събитие ESG&FRIENDS, което ще се проведе на 22 май в София

Криса Пагицас, основен лектор на международното събитие ESG&FRIENDS:

Три стъпки водят компаниите по пътя към устойчивостта

Снимка: Личен архив

1060 ~ 5 мин. четене
Economic.bg Economic.bg

Криса Пагицас ще бъде основен лектор на международното събитие ESG&FRIENDS, което ще се проведе на 22 май в София. Тя е стратегически съветник на висши ръководители и управителни съвети относно възможностите за растеж в пресечната точка на околната среда, социалните въпроси, управлението (ESG) и глобалния бизнес.

Криса е автор на книгата “Chief Sustainability Officers ат Work”, която изследва лидерските стратегии на главните служители по устойчивост и ръководителите на ESG във Fortune 500 компании, включително BlackRock, Coca-Cola, Duke Energy и Procter & Gamble.

Призната за „Шампион на зелени облигации“ от Инициативата за климатични облигации и носител на наградата за лидерство на Съвета за зелено строителство на САЩ, Криса е отговорна за иновациите, трансформиращи пазара, в това число първия зелен комерсиален MBS в САЩ – стандартизиран енергиен одит за пазара на недвижими имоти и оценката на US EPA ENERGY STAR от 1 до 100 за съществуващи многофамилни сгради.

Във Fannie Mae Kриса стартира и ръководи Green Financing Business, който емитира над 51 милиарда долара зелени облигации до 2018 г. и превърна Fannie Mae в най-големия емитент на зелени облигации в световен мащаб.


Последвайте ни във Viber
Последвайте ни в LinkedIn
Подкрепи Economic.bg