Трима британски министри публично настояха за отлагане на Brexit

Ако идната седмица не се постигне пробив по казуса за сделката с ЕС

Трима британски министри публично настояха за отлагане на Brexit
1380 ~ 1 мин. четене
Трима министри от британския кабинет обявиха публично, че ще подкрепят отлагането на Brexit, ако депутатите не одобрят плана на премиера Тереза Мей за сделка с Европейския съюз, предава Reuters. 

Това са министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Грег Кларк, министъра на труда и пенсиите Амбър Ръд и този на правосъдието Дейвид Гок. Те направиха анонса си пред Daily Mail. 

„Ако не получим сделка следващата седмица, трябва да отложим Brexit”, написаха те в колонка във вестника. Според тях излизането без сделка е риск за бизнеса, сигурността и британското териториално единство. Министрите обвиниха някои от своите колеги в парламента заради тяхното самодоволство.

Излизането на Великобритания от ЕС е насрочено за 29 март, но  депутатите на Острова не са съгласни с постигнатото от Мей споразумение. Тя прави всичко по силите си, за да предоговори сделката. Очаква се британският премиер и председателят на Европейския съвет Доналд Туск да се срещнат в кулоарите по време на срещата на върха на ЕС-Лига на арабските държави. Досега дипломатите на ЕС многократно са заявявали, че споразумението не търпи промени. 

Подкрепи Economic.bg