Трима кандидати за строителството на „Турски поток” през България

Днес бяха отворени офертите за изграждане и пускане в експлоатация на газовата връзка

Трима кандидати за строителството на „Турски поток” през България

Три обединения, едното от които с българско участие, а другото с руско са кандидатите за изграждане на трасето на „Турски поток” през България. Това стана ясно по време на отварянето на офертите в процедурата за избор на изпълнител за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура в „Булгартрансгаз” ЕАД.

Оферти са подадени от:

-ДЗЗД Консорциум – Газово развитие и разширение в България ГРРБ с участници Консорцио Варна 1 (учредено от Бонатти С.П.А и Макс Щрайхер С.П.А) и Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л- клон България, която е регистрирана у нас на 3 януари 2019 г. 

- Обединение от унгарските Industries Fovallalkozo Zrt и Industries-KVV Kivitelezo Zrt

- Обединение Консорциум "Аркад" с участници : италианската Аркад Ей Би Би С.п.А и Аркад Енджиниъринг енд Констръкшънс Къмпъни.

Офертите за изграждане и пускане в експлоатация на газовата връзка между Провадия и българо-сръбската газова връзка бяха отворени в присъствието на кандидатите за строители и журналисти, пише БНТ. Те ще бъдат разгледани до края на месец март, а избраният изпълнител ще бъде обявен през април тази година. 

Търгът за изграждането на газопровода от турската до сръбската граница е на стойност 2.8 млрд. лв. Към момента кандидатите да пренасят газ по тръбата са българската държавна компания “Булгаргаз”, руската “Газпром” и швейцарската “Мет”.

Коментари: 0