Трите загуби на Кличко

Украинецът е непобедим вече над 10 години

Трите загуби на Кличко

Макар Владимир Кличко да доминира в тежка категория на световния бокс през последните 10 години, имайки 62 победи, 52 от които с нокаут, той далеч не е непобедим. Трима боксьори са имали честта да бъдат с вдигната ръка след двубой с украинеца. Първи е американецът Рос Пюрити. През 1998 г. той доминира в срещата и треньорът на Кличко Фриц Сдунек прекратява боя в единадесетия рунд.

Една от най-големите сензации в съвременния бокс се случва на 8 март 2003 г. в Хановер, Германия. Тогава южноафриканецът Корнелиус Сандърс изпраща два пъти на пода Кличко още в първия рунд. След нови два нокдауна в следващия, мачът е прекратен и Сандърс печели с технически нокаут.

Третата и последна, засега, загуба Кличко претърпява на 10 април 2004 г. в Лас Вегас в битка за вакантната титла на WBO. Съперникът му Леймън Брюстър отстъпва в първите четири части, но в петата се активизира и го поставя в безпомощно състояние до въжетата. Кличко издържа на крака преброяване до осем, но след гонга за края на рунда се отпуска на въжетата и срещата е прекратена.

Коментари: 0