Цацаров: Разследването срещу Крусев е за нарушение на Закона за обществените поръчки

По думите на главния прокурор на този етап има само връчена призовка на Крусев

Цацаров: Разследването срещу Крусев е за нарушение на Закона за обществените поръчки
Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите, във връзка с подадената вчера оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев. По думите на Цацаров към момента е връчена само призовка на Крусев и няма предявено обвинение срещу него.

В момента прокуратурата разследва обществената поръчка, свързана с ремонта на релсовия път на „Графа“ и конкретно с подмяната на виброизолиращите подложки. 

Според председателя на Столичния общински съвет (СОС)  Елен Герджиков оставката на Крусев не е заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, а е заради възможни нарушения на Закона за обществените поръчки. "Вчера започнаха спекулации, че едва ли не се дава оценка на цялостния ремонт на "Графа", затова трябва да се каже, че не става въпрос за това“, коментира Герджиков. 

Той определи оставката на зам.-кмета по транспорт като „достойна и мъжка постъпка, която не означава признаване на вина“. 

"Въпросът е каква е ролята на проектанта и ролята на експертната комисия, която е изискала тези промени. В проекта е записано, че може да се променя процедурата, но въпросът е дали това, което е направено, е правилно. Става дума за вложени материали", каза още той.

Депутатът от БСП Милка Христова коментира в ефира на bTV, че има драстично нарушение на Закона за обществените поръчки. "Учудвам се, че Крусев поема вина. За мен трябваше да се отмени конкурсът - прокуратурата се превръща в индулгенция. Това е третият зам.-кмет, който и отива след подобен скандал. Проблемът е, че не се обяснява какво правим", заяви тя.
Коментари: 0