Цената на петрола падна под 67 долара за барел (обновена)

Нефтът губи от цената си най-вече заради увеличеното производство в САЩ

Цената на петрола падна под 67 долара за барел (обновена)

Стойността на януарските фючърси за петрол сорт Brent се понижи с 6.2% само за един един като достигна под 66 долара за барел. Първоначално днес цената падна с 4.9% и достигна 66.9 долара за барел, но малко по-късно продължи да се понижава, достигайки 65.7 долара, което не се беше случвало от 19 март тази година. Това става ясно от данните в началото на търговията на лондонската борса ICE. 

По-рано днес цената на петрола мина под психологическия праг от 68 долара за барел за първи път от 9 април.

Цените на петрола продължават да падат поради увеличеното производство в Съединените щати и Саудитска арабия, както и поради факта, че Вашингтон направи облекчение на санкциите за най-големите потребители на ирански петрол.

На 5 ноември Министерството на финансите на САЩ въведе нови санкции срещу Иран. Повече от 700 юридически и физически лица, кораби и самолети от Ислямската република попадат под ограничителни мерки. В същото време американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Вашингтон временно освобождава от петролните санкции Китай, Индия, Италия, Гърция, Япония, Южна Корея, Тайван и Турция.

Коментари: 0