Цените на хотелите в Хелзинки скачат преди срещата Путин-Тръмп

Около 2 хил. чужденци ще пристигнат в града

Цените на хотелите в Хелзинки скачат преди срещата Путин-Тръмп

Снимка: Pixabay

340 ~ 1 мин. четене

Цените в хотелите в Хелзинки нараснаха бързо, след като стана известно, че срещата между руския президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп, ще се състои на 16 юли във финландската столица.

Очаква се, че на 15-17 юли цената на стаите в хотелите може да се повиши средно с 200 евро на нощ в сравнение с цените на една седмица по-рано, изчислява вестникът Helsingin Sanomat.

Пример е хотел Original Sokos, в който цената за стаята е 444 евро на вечер на 15-17 юли, а седмица по-рано, на 8-10 юли, е била 244 евро. В хотел Nordic Choice Hotels цената ще скочи от 190 на 370 евро, в Hotell Kamp - от 301 на 577 евро. В хотелите Skandic и Hilton цените все още не са известни.

Маркетинговата компания Helsinki Marketingin изчисли, че около 2 хил. чужденци ще пристигнат в града във връзка с предстоящата среща на високо равнище. Както отбелязва изпълнителният директор на компанията Лаура Аалло, изчисленията се базират на данните за подобни събития, провеждани по-рано. Според нея в главните посетители ще бъдат представители на чужди медии.

Подкрепи Economic.bg