Цветанов: Не сме се отказали от машинното гласуване

Идеята на ГЕРБ е то да се забави, за да се гарантира сигурността му

Цветанов: Не сме се отказали от машинното гласуване

Не сме се отказали от машинното гласуване, а удължихме срока, за да може да гарантираме сигурността на вота. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ, предава агенция „Фокус”.

Цветанов призна, че към момента няма държава в Европейския съюз, която да може да гарантира пълна сигурност на гражданите при електронното гласуване.

Според него дебатите и промените в Изборния кодекс винаги ще предизвикват политическо напрежение и противопоставяне. Що се отнася до искането на левицата за смяна на състава на Централната избирателна комисия (ЦИК), Цветанов отбеляза, че основният им довод е свързан с изтичащия през март мандат, но истинският проблем според него е, че „не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова”.

„Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре”, смята още Цветанов. Той даде пример с осигуряването на допълнителни средства за общините, които идват от излишъка в бюджета.

Коментари: 0