Турция постепенно започва да разхлабва мерките

Отварят се кафенета и ресторанти, но с условия

Турция постепенно започва да разхлабва мерките

Снимка: БТА

Турция постепенно започва да разхлабва ограниченията и стартира процес на контролирано връщане към нормален живот, обвързан с нивото на разпространение на коронаривурса в различните окръзи. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в изявление днес.

Турция ще премахне ограниченията през уикенда в градовете с нисък и среден риск и ще остави част от тях в провинциите с висок и много висок риск.

Най-големият град в Турция, Истанбул, беше класифициран като високорисков, докато столицата Анкара беше в категорията със среден риск.

Ердоган посочи, че въведеният заради коронавируса вечерен час от 21.00 часа до 05.00 часа ще продължи. Ограниченията за излизане на хората над 65 години и за тези под 20 години ще отпаднат в
окръзите с нисък и среден риск

Места като ресторанти, кафенета, сладкарници и чаени градини ще работят между 07:00 сутринта и 19:00 вечерта с ограничение от 50% капацитет, с изключение на тези в много рисковите провинции.

Общи събрания на неправителствени организации, професионални асоциации, кооперации и подобни организации ще се провеждат в провинции с нисък, среден и висок риск, така че участието да не надвишава 300 души.

Сватби и и церемонии могат да се провеждат при условие не повече от 100 души в провинции с нисък и среден риск и не повече от 50 души в райони с висок и висок риск, и за не повече от 1 час.

Ердоган допълни, че списъкът с мерки ще се актуализира на всеки две седмици за всяка провинция.

Коментари: 0