Туристическият гигант TUI прогнозира рестарт на пътуванията в Европа през юли

Изпълнителният директор на компанията смята, че туризъм ще се възстанови напълно до 2022 г.

Туристическият гигант TUI прогнозира рестарт на пътуванията в Европа през юли

Снимка: pixabay

1880 ~ 1 мин. четене

Пътуванията в Европа ще се възстановят през юли, а рестартът на сектора до нивата преди появата на коронавируса, ще се случи най-късно до 2022 г. Това е прогнозата на една от най-големите компании в бранша TUI, обясни главният ѝ изпълнителен директор Фриц Юсен, цитиран от Reuters. Базираното в Хановер дружество присъства в над 100 страни, включително България, и е оператор на авиокомпании, круизни кораби и стотици хотели.

„Смятам, че най-късно през 2022 г. ще видим пълно възстановяване на туризма“, коментира той пред репортери. По-рано днес TUI обяви, че трябва да свие разходите си, за да се справи с кризата и ще съкрати 8000 длужители, в опит да се справи с нея. По думите на Юсен в бъдеще туристическата компания ще бъде по-гъвкава по отношение на това дали да притежава активи или не.

Той твърди, че макар да е вярвал, че TUI трябва да продължи да има собствен авиационен бизнес, форматът му ще е различен в бъдеще, а компанията ще прецени дали трябва да притежава или да наема самолети, плюс да преразгледа и броя на авиолиниите, които оперира.

„Мисля, че може би няма да е реалистично да продадем всички авиолинии“, коментира Юсен. „Преди три години имахме шест, сега, когато имаме три, правилно ли е да са три? Тези въпроси трябва да си зададем“, каза Юсен.

Коментари: 0