Турските медии нарекоха Меркел „Госпожа Хитлер“

Изданията повтарят тезите на Ердоган, че Германия дава убежище на терористи

Турските медии нарекоха Меркел „Госпожа Хитлер“

Турският вестник „Гюнеш“отправи остри нападки към германския канцлер Ангела Меркел, наричайки я „Фрау Хитлер“ (госпожа Хитлер, б.р.). Изданието публикува на първа страница колаж на Меркел с нацистка униформа и с мустаци като на Адолф Хитлер.

„Гюнеш“ повтаря и доразвира официалните обвинения на Анкара, че Германия предоставя убежище на терористичните групировки ФЕТО, Кюрдската работническа партия (ПКК) и ДХКП-С. Според вестника Меркел насъсквала срещу Турция главно съседните държави – Австрия, Холандия и Белгия.

Изданието изтъква, че Германия е приела най-малко 4500 членове на ПКК и е предоставила германски паспорт на извършилия предателство спрямо Турция Джан Дюндар (опозиционен журналист, автор на материал за турското разузнаване.)

Материалът на „Гюнеш“ излиза 2 дни, след като най-продаваният вестник в Германия – Bild публикува критичен материал за президента на Турция, озаглавен „Bild казва истината в очите на Ердоган“. Вестникът обяви Ердоган за „персона нон грата“ в Германия и осъди „манията му за власт“, а на първа страница помести снимка на сърдития турски президент.

Друг турски вестник също публикува на първа страница критики за Германия и канцлера й със снимка на Меркел, която също изглежда разгневена. До снимката пише – „Ангела Мейкър“.

Той също посочва, че Германия е приела 4500 терористи, но иска от Турция да освободи привърженика на ПКК Дениз Юджел. Юджел, журналист от Die Welt с германско и турско гражданство бе арестуван през февруари в Турция.

Коментари: 0