Турция към гражданите си: Не ходете в Русия

Да се пътува дотам само ако е наложително, призовават от външното министерство

Турция към гражданите си: Не ходете в Русия

Турското министерство на външните работи прикани гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Русия, освен ако не са наложителни, предаде Reuters.

В комюнике на държавната институция се посочва, че заради трудностите, срещани от турските гражданипосетители и пребиваващите в Русия, е препоръчително да бъдат отложени всякакви пътувания до тази страна, ако те не са наложителни.

Това е поредното действие, породено от ескалацията на напрежението между Москва и Анкара след свалянето на руски бомбардировач от турските ВВС, допълва агенцията. По-рано през седмицата агресивни протестиращи се събраха пред турското посолство в руската столица, скандираха срещу държавата и дори го замеряха с камъни. 

От своя страна вчера правителството на Русия обяви, че слага край на безвизовия режим с Турция от 1 януари 2016 г. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща със сирийския си колега Валид Муалем.

Заплахата от страна на Турция има съвсем реален характер, тя не е измислена. Заплахата е съвсем реална и ние с отговорност съобщаваме за това, подчерта Лавров.

Коментари: 0