Twitter е блокирал 400 000 акаунта, свързани с \"Ислямска държава\"

Борбата срещу киберджихадистите ще е дълга, заявяват от Глобалната коалиция за борба с ИДИЛ

Twitter е блокирал 400 000 акаунта, свързани с \
244 ~ 1 мин. четене

Социалната мрежа Twitter през последната година е блокирала около 400 хил. профила в платформата си, които по един или друг начин са свързани с терористичната групировка "Ислямска държава." Това бе съобщено от Глобалната коалиция за борба с ИДИЛ, в която влизат 68 държави, водени от САЩ.

„Twitter е блокирал около 400 хил. акаунта за последната година, които са свързани или са принадлежали на „Ислямска държава”. Поддръжниците на ИД са вещи в използването на социалните медии за вдъхновяване на поддръжници и за провокиране на страх и ужас у съперника. От технологичните компании обаче не разкриват подробности за това как точно се борят с киберджихадистите.

От коалицията коментират, че ще продължат да взимат значителни мерки срещу този варварски враг и признават, че това ще бъде една дългосрочна борба, която изисква международно сътрудничество. ИДИЛ продължава да произвежда десетки самоубийствени атентати всеки месец. Дискусията на Държавния департамент на САЩ подчертава силата на глобалната коалиция и споделения ангажимент да остане решителна във всички мерки на усилията.

Подкрепи Economic.bg